Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

«5ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ»


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στους μαθητές Γιώργο Λαβδάκη, Σταμάτη Μαντζουράνη και Μιχάλη Τουτουδάκη που εκπροσώπησαν ως ομάδα το σχολείο μας στον 5o Διαγωνισμό Δημιουργικών Πειραμάτων το Σάββατο 2 Νοέμβρη 2019 και με την καθοδήγηση του φυσικού κ. Νίκου Καραβελάκη διακρίθηκαν και βραβεύτηκαν την Κυριακή 3/11/19.

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης, σε συνεργασία με το 1ο & 2ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου και το 1ο ΓΕΛ Ηρακλείου, στα πλαίσια Διάχυσης Καινοτόμων δράσεων/πρακτικών. Οι προηγούμενοι τέσσερις διαγωνισμοί διοργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν από το 1ο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης «Μανόλης Ανδρόνικος» σε συνεργασία με το Εργαστήριο Διδακτικής της Φυσικής και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας (ΕΔΙΦΕΤ) του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η δράση αφορούσε σε πειράματα με απλά, καθημερινά υλικά, χαμηλού κόστους. Σκοπό είχε να τονώσει το ενδιαφέρον των μαθητών για τις φυσικές επιστήμες, καθώς τους ενέπλεξε σε ευχάριστες και δημιουργικές δραστηριότητες που συνδέονται με προβλήματα και εφαρμογές από την καθημερινή ζωή.

1 σχόλιο: