Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Εκπαιδευτικό εργαστήριο «Wind Stories»!

Η ΤΕΧΝΗ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ




Η τέχνη βρίσκεται συνεχώς δίπλα μας σε διάφορες μορφές. Δεν χρειάζεται να την αναζητάμε σε χώρους, όπως τα μουσεία ή να τη θεωρούμε δυσνόητη. Αντιθέτως, μπορεί να δημιουργηθεί από τις πιο απλές ιδέες και υλικά. Αυτό ακριβώς καταλάβαμε εμείς και οι καθηγήτριες μας στη διάρκεια της επίσκεψής μας στο ξενοδοχείο Minos Beach art hotel, στα πλαίσια του εκπαιδευτικού εργαστηρίου «Wind Stories  (Ιστορίες του Ανέμου)» που διοργάνωσε το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη το Σάββατο 2 Νοεμβρίου και την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019.

Νομίζω ότι σε όλους τους μαθητές αυτή η επίσκεψη άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Αρχικά, οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου μάς καλωσόρισαν και μίλησαν γενικά για το ξενοδοχείο και τις δράσεις τους.

 Έπειτα δύο καλλιτέχνες, ο Θεόδωρος Ζαφειρόπουλος (εικαστικός καλλιτέχνης) και ο Γιώργος Ρυμενίδης (αρχιτέκτονας), μάς παρουσίασαν τη δουλειά τους και μας εξήγησαν πώς συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν το κοινό τους έργο με τίτλο Come With The Wind (Όσα φέρνει ο άνεμος). Ήταν πράγματι εντυπωσιακό! Με αυτό τον τρόπο μπήκαμε και εμείς στη διαδικασία να σκεφτούμε πώς δύο καλλιτέχνες κατάφεραν να πάρουν στα χέρια τους τους 5 ανέμους και να τους μεταμορφώσουν σε έργο τέχνης! Σπουδαίο!




Στη συνέχεια, περπατήσαμε στον κήπο του ξενοδοχείου, ανάμεσα σε δεκάδες έργα τέχνης και τελικά φτάσαμε στο "Come With The Wind". Ήχοι από κάθε γωνιά της γης μας συνεπήραν. Ο Ασκός του Αιόλου είχε ανοίξει...
Νιώσαμε έκπληξη, μα και συγκίνηση. Το έργο ήταν πρωτότυπο και εντυπωσιακό, καθώς συνδύαζε εικόνα, κατασκευή και ήχο ταυτόχρονα. 

Αυτή η επίσκεψη τελείωσε δημιουργικά για μας. Τώρα, έπρεπε εμείς να φτιάξουμε το δικό μας έργο και να αναπαραστήσουμε τον άνεμο με τον δικό μας διαφορετικό τρόπο από απλά υλικά, όπως χαρτί, χαρτοταινία και λεπτό ξύλο. Όλες οι ομάδες προσπάθησαν, το διασκέδασαν και το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό!

Κλείνοντας, η μέρα μας στο καλλιτεχνικό εργαστήριο ήταν ιδιαιτέρως επιμορφωτική,συνεργατική, δημιουργική, γεμάτη ερεθίσματα και φαντασία χωρίς όρια και φραγμούς. Όλοι μας θα θέλαμε να συμμετέχουμε ξανά σε κάτι παρόμοιο!  

Πατήστε εδώ από κινητό και ζήστε την εμπειρία των ήχων των ανέμων!



Μαριλένα Μακράκη, Β2 

2 σχόλια: