Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019




«Η σημασία του αθλητισμού στη ζωή μας»

Ο αθλητισμός έχει άμεση σχέση με την υγεία, την ψυχαγωγία, την πνευματική και ηθική καλλιέργεια του ανθρώπου. Δεν αφορά μόνο στη σωματική ανάπτυξη και υγεία, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο το άτομο αντιλαμβάνεται τον κόσμο.
Με την συμμετοχή στα αθλήματα, ο νέος γίνεται μέλος μιας ομάδας και μαθαίνει να επικοινωνεί ισότιμα και με κανόνες. Η άθληση βοηθάει στη σύνθεση του χαρακτήρα του νέου, τον ωθεί στην ευγενή άμιλλα και στη δημιουργικότητα. Μαθαίνει να χρησιμοποιεί μυαλό και σώμα και να προσπαθεί για την κατάκτηση μικρών ή μεγαλύτερων στόχων. Ταυτόχρονα, δημιουργεί στον νέο το ιδανικό σώμα, υγιές και δυνατό, για την μετέπειτα ενηλικίωσή του.
Ο αθλητισμός είναι όμως σημαντικός σε όλες τις ηλικίες. Οι ενήλικες, αλλά και οι ηλικιωμένοι χρειάζονται την άθληση για τη διατήρηση της υγείας τους και ταυτόχρονα την αποφυγή του στρες. Η άθληση σε αυτές τις ηλικίες γίνεται συνήθως με πιο χαλαρό τρόπο, χωρίς ανταγωνιστικότητα. Προσφέρει όμως μια ζωή με ευεξία και δυναμικότητα που κάνει την καθημερινή ρουτίνα των ενηλίκων πιο εύκολη.
Συμπερασματικά, θα αναφέρουμε ότι η άθληση δίνει μόνο οφέλη στον άνθρωπο και είναι σημαντικό όλοι, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, να την εντάξουμε στην ζωή μας.

Ηλίας Κ. Α2






Στις 4/10/2019, ημέρα Παρασκευή, πραγματοποιήθηκαν  αθλητικές δραστηριότητες στην τοποθεσία του κολυμβητηρίου/Πλαζ του ΕΟΤ από το 2ο Γενικό Λύκειο Αγίου Νικολάου, με αφορμή την πανελλήνια ημέρα αθλητισμού. Το πρόγραμμα περιείχε πολλά διαφορετικά αθλήματα (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, ιστιοπλοΐα, sup, τένις) και πεζοπορία.


ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ -SUP
Όσον αφορά τα αθλήματα της ιστιοπλοΐας και του sup, πολλά παιδιά του σχολείου έδειξαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν, γεγονός που ξαφνιάζει, καθώς τα συγκεκριμένα αθλήματα δεν είναι δημοφιλή. Δυστυχώς οι καιρικές συνθήκες (ισχυροί άνεμοι) δεν επέτρεψαν την ολοκλήρωση της συνάντησης κάνοντας ιστιοπλοΐα και sup. Αντίθετα, τα παιδιά αρκέστηκαν σε μια ενημέρωση από τον πρόεδρο του ιστιοπλοϊκού ομίλου, κ. Δημήτρη Αλτσιάδη  και από τον υπεύθυνο του sup για τους κανόνες του αθλήματος.
 Νέαρχος Α., Θεόφιλος  Ζ. και  Γιώργος Ζ. Β1




ΜΠΑΣΚΕΤ - ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
Μία από τις δραστηριότητες που είχε το πρόγραμμα της ημέρας ήταν το άθλημα της καλαθοσφαίρισης (μπάσκετ). Στο συγκεκριμένο άθλημα συμμετείχαν αρκετά παιδιά από όλες τις τάξεις του σχολείου. Αρχικά οι καθηγητές που ήταν υπεύθυνοι του αθλήματος οργάνωσαν τις ομάδες, φροντίζοντας να είναι όλες ισοδύναμες, για να υπάρχει ανταγωνισμός. Ως αποτέλεσμα κάθε ομάδα αποτελούνταν από μαθητές και των τριών τάξεων του λυκείου. Τα μεγαλύτερα μέλη βοηθούσαν τους μικρότερους, για να αισθανθούν  πιο άνετα χωρίς να φοβούνται για τις επιλογές τους. Έτσι λοιπόν, κύλησε η υπόλοιπη μέρα με ηρεμία και χωρίς εντάσεις μεταξύ των μαθητών.
Σίγουρα όλοι όσοι πήραν μέρος στο μπάσκετ αλλά και στα άλλα αθλήματα (ποδόσφαιρο, βόλεϊ, τένις, πεζοπορία) πέρασαν ευχάριστα και επηρεάστηκαν θετικά από το κλίμα της ημέρας.
Γιώργος  Γ. Β1






Φωτογραφίες: Μαρία Χριστίνα Γ.

4 σχόλια: